Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi

Belgegeçer : 3322465555
WEB http://agslkonya.meb.k12.tr
Adres : KONYA ÇİMENTO GÜZEL SANATLAR LİSESİ Erenköy Mah. Erenköy Cad. No43 SELÇUKLU/KONYA
VİZYON : Sanatsal gelişimiyle, teknik ve felsefi gelişimi eşdeğer durumda olan, yeniliklere açık, yaratıcı ve üretken, yöntemli çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenilenen sanatı yaşayan ve yapan, sanat eserlerini tanıyan ve yorumlayan, yabancı dil bilen, maddi ve manevi bakımdan donatılmış, özel yetenek gerektiren yüksek öğretim programlarına etkin olarak hazırlanan, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir.
MİSYON : Bütün öğrencilerimizin sanat eğitimi ile soyut duygu ve düşüncelerini somuta dönüştürebilmelerini ve varolmayan yeni biçimler, yeni ilişkiler ortaya çıkarabilmelerini; Okulumuzun Konya´da bir sanat, kültür ve eğitim merkezi durumuna gelmesini, bu alanda ilimizin ve ülkemizin sanatsal gelişimine katkıda bulunmasını ve çağın değişen ve gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını sağlamak için varız.
BAŞARILAR : Geçen yıl 31 müzik bölümünden mezun olan öğrencilerimizden 25´i üniversitede bir fakülteye katılma hakkı kazanmıştır. Ayrıca 32 resim bölümünden mezun olan öğrencilerimizden 26´sı bir fakülteye katılma hakkı kazanmıştır
Rehber Öğretmen : 1
Resim Sınıfı : 4
Müzik Sınıfı : 4
Misafirhane :
Kütüphane :
Hazırlık Sınıfı :
Konferans Salonu :
Spor Salonu :
Öğretim Şekli : Tam gün gündüzlü
Kantin:
Yemekhane :
Revir :
Bahçe :
Saatler : 08:55 16:05
Bağlantı : ADSL (1 Mbit)
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Doğalgaz kaloriferli
Pansiyon : yok
Lojman : Yok Sayısı:0
Servis : Okul aile birliğimizin anlaştığı servis mevcuttur.
Ulaşım : Belediye otobüsleri(63 numaralı), Dolmuş ile (Sille yolu Akıncılar 18 nolu hattı)
Yerleşim Yeri : Erenköy Mah. Erenköy Cad. No: 43 SELÇUKLU/KONYA
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 7 km
Kontenjan Bilgileri : Bakanlıkça belirlenmektedir. (2015-2016) Müzik 30 Resim 30)
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Yetenek sınavı sonucuna göre puan üstünlüğü esası doğrutusunda öğrenci alınmaktadır.
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu : 2013-2014 %95 2014-2015 %97 2015-2016.....
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : 2015 haziran ayında İtalya´da korolar şenliğine katılım.
Diğer Hususlar :