Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi

Adres
KONYA ÇİMENTO GÜZEL SANATLAR LİSESİ Erenköy Mah. Erenköy Cad. No43 SELÇUKLU/KONYA
Vizyon
Sanatsal gelişimiyle, teknik ve felsefi gelişimi eşdeğer durumda olan, yeniliklere açık, yaratıcı ve üretken, yöntemli çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenilenen sanatı yaşayan ve yapan, sanat eserlerini tanıyan ve yorumlayan, yabancı dil bilen, maddi ve manevi bakımdan donatılmış, özel yetenek gerektiren yüksek öğretim programlarına etkin olarak hazırlanan, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Bütün öğrencilerimizin sanat eğitimi ile soyut duygu ve düşüncelerini somuta dönüştürebilmelerini ve varolmayan yeni biçimler, yeni ilişkiler ortaya çıkarabilmelerini; Okulumuzun Konya´da bir sanat, kültür ve eğitim merkezi durumuna gelmesini, bu alanda ilimizin ve ülkemizin sanatsal gelişimine katkıda bulunmasını ve çağın değişen ve gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını sağlamak için varız.
Başarılar
Geçen yıl 31 müzik bölümünden mezun olan öğrencilerimizden 25´i üniversitede bir fakülteye katılma hakkı kazanmıştır. Ayrıca 32 resim bölümünden mezun olan öğrencilerimizden 26´sı bir fakülteye katılma hakkı kazanmıştır
Öğretim Şekli :Tam gün gündüzlü
Doğalgaz kaloriferli
Ulaşım
Belediye otobüsleri(63 ve 45 numaralı), Dolmuş ile (Sille yolu Akıncılar 18 nolu hattı)
Okul aile birliğimizin anlaştığı servis mevcuttur.
Erenköy Mah. Erenköy Cad. No: 43 SELÇUKLU/KONYA
Bakanlıkça belirlenmektedir. (2019-2020) Müzik 30 Resim 30)
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Yetenek sınavı sonucuna göre puan üstünlüğü esası doğrutusunda öğrenci alınmaktadır.
2013-2014 %95 2014-2015 %97 2015-2016.....
Tübitak projesi