MÜZİK BÖLÜMÜ

MÜZİK BÖLÜM ŞEFİ

Özge ARAS

Çalgı dersi kapsamında her öğrenci zorunlu piyano eğitiminin yanısıra; keman, viyola, viyolonsel, yanflüt, gitar, ud, kanun, kabak kemane ve bağlama çalgılarından birini ana çalgısı olarak seçer ve seçtiği dalda 4 yıl süreyle bireysel eğitim alır.

Okulumuzda 22 bireysel çalışma odası, 1orkestra sınıfı, 1müziksel işitme sınıfe ve 1 konser salonu bulunmaktadır.

Okulumuz müzik bölümünden mezun olan öğrenciler; Eğitim Fakültelerinin Müzik Öğretmenliği; Güzel Sanatlar Fakültelerinin Müzik, Çalgı ve Müzikoloji bölümleri; Konservaturarların ilgili bölümleri ile  Üniversitlerin Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi  Müzik Bölümlerine başvurabilirler.

Bunun için öğrencinin, başvuru yapacağı üniversitenin istediği puandan Y.G.S.´yi kazanmış olması ve başvurulan üniversitenin yetenek sınavını kazanması gerekir. Okulumuz öğrencilerinin kuruluşundan günümüze yüksek öğretim kurumlarına yerleştirme oranı %88´dir.

Bölümümüzde kadrolu 18 müzik öğretmeni bulunmaktadır.

Yayın: 27.01.2021 - Güncelleme: 28.01.2021 11:12 - Görüntülenme: 1269